Vinterdäck

När det befaras bli vinter och vägunderlaget samtidigt förändras behöver vi i Sverige byta till vinterdäck. Här hittar du all nödvändig information om vinterdäck och ett urval av vinterdäck som vi på Däckpartner rekommenderar just nu.

Vinterdäck och fälgar

Byta till vinterdäck

I Sverige är det ett krav att ha vinterdäck på bilen mellan 1:a december och 31:a mars, om det är vinterväglag. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag men man kan utgå ifrån att det är vinterväglag om det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen vilket är Transportstyrelsens definition av vinterväglag. Tänk på att byta i tid för din och andras skull. Hos Däckpartner är vi specialister på däck och med ca. 230 återförsäljare är vi tillgängliga för dig när du behöver byta till vinterdäck. Här hittar du din närmsta däckverkstad.

Köp nya vinterdäck

Kravet på vinterdäck är att mönsterdjupet ska vara minst 3 millimeter i däckets huvudspår, vår rekommendation är 5mm och börjar det närma sig det så kan det vara dags för nya vinterdäck, oavsett om det gäller en personbil, lätt lastbil eller lätt buss. Var noga med att kontrollera mönsterdjupet så att du vet när det börjar närma sig tidpunkten för att införskaffa nya vinterdäck. Är du kund hos Däckpartner så kontrollerar vi givetvis mönsterdjupet när du är på besök hos någon av våra återförsäljare. Behöver du köpa nya vinterdäck erbjuder vi flera bra däck för vinterväglag.

Bokning & prisförfrågan
Byt verkstad
Hitta verkstad
Vi kunde inte hämta din position. Skriv in din adress i textfältet.

    Ange ditt registreringsnummer så verkstaden kan ta fram delar som passar din bil.

    S
    Vi kunde inte hitta din bil
    Registreringsnummer:
    Däckdimensioner: